Havdrup d. 16. februar 2021
Effektiv arbejdsgang med elektronisk fakturering
 

Det er nu muligt at få tilkoblet EAN / GLN til kirkens CVR-nummer, der muliggør at kirken kan modtage elektroniske fakturaer fra leverandører til kirken.

EAN/GLN fakturering sparer regnskabsfører/bogholder tid ved at forenkle arbejdsgangen ved modtagelse af fakturer. EAN/GLN faktureringen samler alle bilag i bilagssystemet og giver kortere ekspeditionstid, da mange bilagsinformationer udfyldes automatisk. Dermed undgår man meget manuelt tastearbejde. Samtidig gør den elektroniske fakturering arbejdet med attestering og betaling af fakturaer markant lettere.

Konteringsforslag kan selvfølgelig også benyttes, så der er en del tid at spare på håndteringen af den enkelte elektroniske faktura.

Som det ofte er tilfældet med tekniske betegnelser, så er der lidt forvirring om betydningen og brugen af EAN og GLN. Betegnelsen EAN er blevet brugt i Danmark i mange år, men er den ikke længere tidssvarende, selvom den stadig bliver flittigt brugt.

EAN står for European Article Number og det bruges stadig - den kan blandt andet findes på stregkoden bag på varerne i supermarkedet.
Lokationsnummersystemet, som benyttes til udveksling af elektroniske forretningsdokumenter, er udvidet til at omfatte hele verden. Den rigtige betegnelse er derfor GLN Global Location Number. Så husk at når nogen siger, at de gerne vil modtage fakturaer via EAN, så mener de i virkeligheden GLN – de ved det bare ikke selv endnu.

Når I tilmelder jer til at modtage elektroniske fakturaer (GLN faktura), vil vi sørge for at åbne en snitflade med et GLN nummer, som I efterfølgende kan udlevere til jeres leverandører.

Der er ikke nogen forbrugsafregning fra Skovbo Datas side for at bruge elektronisk fakturering. Dog vil I blive faktureret et engangsbeløb på 995.- kr. + moms for selve tilslutningen.

Du modtager denne nyhedsmail, da du er tilmeldt vores nyhedsbrev.

Ønsker du ikke at modtage nyhedsbrevet, skal du kontakte Skovbo Data.
Send mail med kirkens navn, dit navn og den mail, du modtager nyhedsmailen på til sd@skovbodata.dk

Se nyhedsbrevet online eller udskriv nyhedsbrevet her


2022 © Skovbo Data.